Nieuws

 

01-03-2022
Epe zingt voor Oekraïne!

Diverse koren uit Epe gaan zaterdag 5 maart zingen voor het goede doel. In de Grote Kerk in Epe vindt van 11.00 tot 14.00 uur het bijzondere evenement ‘Epe zingt voor Oekraïne’ plaats. Entree bedraagt (minimaal) 5 euro.
Alle koren uitnodigen mensen uit. Iedereen, ook de zangers en de zangeressen zelf, stoppen minimaal 5 euro in de melkbus in de kerk.

 

 

31-01-2022 

Secretaris gezocht!

Vereniging Koren in Epe is op zoek naar een nieuwe secretaris! Het bestuur is naarstig op zoek naar versterking, dus als je ons zou willen ondersteunen met jouw financiële kennis en kunde, dan horen we graag van je! Vragen? Bel of mail gerust naar Lenny Stomphorst-van Marion via tel.: 06-42361308 of email: info@koreninepe.nl

 

 

21-01-2022 

Mannen gezocht voor ‘Licht En Donker’!

Gemengd koor The Unknown Singers is op zoek naar mannelijk zangtalent! Op zondagmiddag 6 november gaat het koor een jubileumconcert geven. Dus wil je meezingen en er mede voor zorgen dat dit bijzondere project genaamd ‘Licht En Donker’ een succes wordt? Stuur dan een mailtje naar thusepe@gmail.com of surf even naar de website www.theunknownsiners.nl. Tot snel zings!

 

 

25-10-2021 

Korendagen 2022!

De Korendagen voor 2022 vinden plaats op 23 en 24 september in de Grote Kerk van Epe. Jij komt toch ook?

 

 (Archieffoto, Korendag 2018)

 

10-9-2021

Bevrijdingsfeesten 2022!

Tijdens de bevrijdingsfestiviteiten tussen 22 april en 6 mei 2022 zijn er diverse optredens van verschillende koren. De optredens zijn te beluisteren op verschillende plaatsen in Vaassen, Oene en Epe.

Zo geeft het interkerkelijk koor To You op 23 april een concert genaamd ‘Melodie Van Vrijheid’. Aanvang van dit concert in de Grote Kerk in Epe is om 19.30 uur. Geïnteresseerd? U kunt zich aanmelden via mailadres wim@vrijheidgemeentepe.nl.

Op 30 april is de kerk beschikbaar gesteld aan Koren in Epe en op 6 mei houden ‘De Mannen’ uit Heerde (onder leiding van Marten van de Worp) een Sing-a-long avond.

 

 

 

 

 

 

  

15-8-2021

Doen ja? Doenja!
Multicultureel Projectkoor begint weer

Koren in Epe heeft samen met de Stichting Present het inmiddels zeer succesvolle multiculturele koor ‘Doenja’ opgericht. Dit multiculturele projectkoor gaat 4 september weer beginnen met repetities. Voorzitter Lenny Stomphorst-van Marion vertelt: “We zijn heel blij dat Doenja weer van start kan gaan. We repeteren elke donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in de Jenaplanschool aan de Schotweg 2 in Epe!”

Het doel van Doenja is om Epenaren met een migratieachtergrond en autochtone Epenaren met elkaar te laten kennismaken middels zingen. Uit onderzoek is gebleken dat met elkaar te zingen een positieve bijdrage levert aan integratie en het leren van de taal. Doenja is in 2019 opgezet door Koren in Epe en Stichting Present. Een groot deel van de Doenja-koorleden heeft contact met elkaar gehouden tijdens de coronaperiode. “Helaas zijn er ook mensen afgehaakt. Daarom zoeken we nog leden die aan dit projectkoor deel willen nemen.”

Inger Stienstra is de enthousiaste dirigente, die heel goed uit de voeten kan met de verschillende nationaliteiten uit onder andere Congo, Eritrea, Syrië. Het repertoire is heel divers van eenvoudige liederen tot wereldmuziek. De avonden zijn ontspannen, de sfeer is vrolijk en er wordt ruim de tijd genomen om tijdens de pauze gezellig wat te drinken en met elkaar van gedachten te wisselen (al is dat soms handen- en voetenwerk).

Het koor heeft in december 2019 al bij een aantal activiteiten opgetreden. Lenny Stomphorst-van Marion: “Onder andere bij de beëdiging van de nieuwe burgemeester, bij het uitreiken van de participatieverklaring in het gemeentehuis. Ook voor de komende periode worden we al gevraagd om diverse festiviteiten op te luisteren. Dat zal zeker zijn bij de uitgestelde bevrijdingsfestiviteiten in april tot mei 2022. Kortom: mocht u al op een koor zitten schroom dan niet u ook bij Doenja aan te sluiten. Misschien wil een van de nieuwkomers zich uiteindelijk dan wel aansluiten bij uw koor!”

Deelnemen aan Doenja kost niets. “Maar het levert heel veel plezier op!”

U kunt zich opgeven via de website van Koren in Epe of via telefoonnummer: 06-44193357 (Margreet de Jonge) of 06-42361308 (Lenny Stomphorst-van Marion). Uiteraard onder voorbehoud van de dan geldende regels bent u vanaf donderdagavond 2 september van harte welkom bij Doenja, de koffie staat klaar!