Nieuws

10-9-2021

Meezingmiddag Mozarts Requiem!

 

Amateurzangers kunnen zich op 2 oktober een middag onderdompelen in Mozarts Requiem. Dit onder de bezielende leiding van dirigent Maria van Nieukerken (zie foto hieronder). Daarbij krijgt iedere stemgroep een zanger (van koor PA’dam) als coach, met speciale aandacht en tips & tricks specifiek voor jouw partij. Eén middag, een muzikaal meesterwerk, nieuwe mensen ontmoeten, samen live zingen: dat wordt een feest in de Grote Kerk in Epe.

Omdat deelnemers alle koordelen zullen zingen, is het zeker een meerwaarde als je je eigen partij van te voren al goed hebt ingestudeerd. Dan heb je op de Meezingmiddag alle tijd om op te gaan in de totaalklank en te genieten van de prachtige muziek. Op internet is allerlei (digitale) studiehulp te vinden om dit zelf voor te bereiden indien je lastiger noten leest. Deelnemers zorgen voor hun eigen klavieruittreksel.

Concert PA’dam
‘s Avonds ben je van harte welkom als luisteraar bij het concert van PA’dam. Nadat je zelf de hele middag actief met het stuk bent bezig geweest, kun je ‘s avonds ontspannen tijdens een bijzondere uitvoering van Mozarts Requiem: in de intieme setting van twaalf zangers & piano. PA’dam heeft componist Gustavo Trujillo uitgedaagd een nieuwe zelfstandige échte pianoversie te maken, waarbij hij zich richt op de oorspronkelijk partituur van Mozart. Maar ook op Mozarts fantasievolle manier van denken mét alle mogelijkheden die de piano biedt! Alle bekende vocale lijnen blijven ongewijzigd, de context gaat een spannende verandering tegemoet…


Wanneer en waar?
Zaterdag 2 oktober van 14 tot 17 uur, Grote Kerk in Epe
Toegangsprijs: € 15, 00 (€ 10,00 voor leden van Koren in Epe)

Concert PA’dam Mozart Requiem
Zaterdag 2 oktober om 19 en 21 uur, Grote Kerk in Epe
Toegangsprijs: € 22,50; jeugd: € 7,00

Aanmelden?
Stuur een mail en vermeld daarin:
– je stemsoort
– of je Mozarts Requiem al eerder hebt gezongen
– van welk koor (Koren in Epe) ben je lid

Stuur je mail naar:
Meezingmiddag Epe: willemdicou@epischcentrum.nl

 

25-8-2021
Dirigent gezocht!

Swinging Woodnotes, een enthousiast vrouwenkoor uit Epe dat al 30 jaar bestaat, 
is op zoek naar een dirigent (m/v), die dit koor na alle coronaperikelen weer muzikaal op de rails kan helpen. Swinging Woodnotes is van oorsprong een barbershopkoor. Men wil nu ook graag ander à capella-repertoire gaan zingen. De repetitieavond van Swinging Woodnotes is op woensdag van 20.00 – 22.00 uur. Na afloop van de repetitie drinken de leden altijd nog een wijntje en praten ze gezellig na.
Voor inlichtingen kan men bellen of mailen met Annie Schats (voorzitter) via telefoonnummer 06-23709867 of email: a.schats49@telfort.nl 

15-8-2021

Doen ja? Doenja!
Multicultureel Projectkoor begint weer

Koren in Epe heeft samen met de Stichting Present het inmiddels zeer succesvolle multiculturele koor ‘Doenja’ opgericht. Dit multiculturele projectkoor gaat 4 september weer beginnen met repetities. Voorzitter Lenny Stomphorst-van Marion vertelt: “We zijn heel blij dat Doenja weer van start kan gaan. We repeteren elke donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in de Jenaplanschool aan de Schotweg 2 in Epe!”

Het doel van Doenja is om Epenaren met een migratieachtergrond en autochtone Epenaren met elkaar te laten kennismaken middels zingen. Uit onderzoek is gebleken dat met elkaar te zingen een positieve bijdrage levert aan integratie en het leren van de taal. Doenja is in 2019 opgezet door Koren in Epe en Stichting Present. Een groot deel van de Doenja-koorleden heeft contact met elkaar gehouden tijdens de coronaperiode. “Helaas zijn er ook mensen afgehaakt. Daarom zoeken we nog leden die aan dit projectkoor deel willen nemen.”

Inger Stienstra is de enthousiaste dirigente, die heel goed uit de voeten kan met de verschillende nationaliteiten uit onder andere Congo, Eritrea, Syrië. Het repertoire is heel divers van eenvoudige liederen tot wereldmuziek. De avonden zijn ontspannen, de sfeer is vrolijk en er wordt ruim de tijd genomen om tijdens de pauze gezellig wat te drinken en met elkaar van gedachten te wisselen (al is dat soms handen- en voetenwerk).

Het koor heeft in december 2019 al bij een aantal activiteiten opgetreden. Lenny Stomphorst-van Marion: “Onder andere bij de beëdiging van de nieuwe burgemeester, bij het uitreiken van de participatieverklaring in het gemeentehuis. Ook voor de komende periode worden we al gevraagd om diverse festiviteiten op te luisteren. Dat zal zeker zijn bij de uitgestelde bevrijdingsfestiviteiten in april tot mei 2022. Kortom: mocht u al op een koor zitten schroom dan niet u ook bij Doenja aan te sluiten. Misschien wil een van de nieuwkomers zich uiteindelijk dan wel aansluiten bij uw koor!”

Deelnemen aan Doenja kost niets. “Maar het levert heel veel plezier op!”

U kunt zich opgeven via de website van Koren in Epe of via telefoonnummer: 06-44193357 (Margreet de Jonge) of 06-4236130 (Lenny Stomphorst-van Marion). Uiteraard onder voorbehoud van de dan geldende regels bent u vanaf donderdagavond 2 september van harte welkom bij Doenja, de koffie staat klaar!